Viziune

Viziunea Bisericii nu trebuie confundata cu scopul Bisericii. Scopul Bisericii reprezinta ceea ce trebuie sa faca Biserica, iar viziunea Bisericii este modalitatea prin care se atinge scopul. Scopul raspunde la întrebarea: Ce trebuie sa facem? iar viziunea raspunde la întrebarea Cum facem? Viziunea tine de metodele si strategia pe care o avem pentru atingerea scopului. Viziunea sanatoasa deriva din întelegerea scopului esential al Bisericii si din disponibilitatea totala de a urma acest scop.

A.  Scopurile Bisericii Universale

Credem ca este de o importanta majora ca Biserica, Mireasa Domnului Isus, sa implineasca toate scopurile Bisericii, asa cum le gasim scrise pe paginile Sfintei Scripturi (Matei 28:19,20 / Efeseni 3:10-16 / 1Timotei 3:15) etc. Putem asemana scopurile Bisericii, cu organele elementare ale omului, care il mentin in viata. Spre exemplu stim ca inima in momentul in care inceteaza sa mai pulseze sange, tot trupul inceteaza sa mai functioneaza. La fel, spre exemplu si Evanghelizarea este o inima a Bisericii care o mentine in viata. Credem ca la fel ca evanghelizarea fiecare scop al bisericii este foarte important si nici unul din ele nu trebuie neglijat. Iata lista celor 5 scopuri:

1. Inchinarea – “sa iubeti pe Domnul Dumnezeul tau”.
2. Slujirea – “sa iubeti pe aproapele tau”.
3. Misiunea si Evanghelizarea – “duceti-va si propovaduti Evanghelia”.
4. Ucenicizarea – “invatati-i sa pazeasca tot… “.
5. Partasia – “botezati-i…si Eu voi fi cu voi…”.

B.   Viziunea Bisericii Lumina

La Biserica „Lumina” vrem sa il avem in centru in tot ceea ce facem pe Domnul Isus Cristos (Coloseni 1:15-20). Credem ca viziunea trebuie sa reprezinte tocmai scopurile pe care Biserica trebuie sa le indeplineasca, deci trebuie ca la baza viziunii sa se gaseasca cele cinci scopuri. Sfintele Scripturi, scoate in evidenta in special evanghelizarea ca fiind slujba cea mai importanta, fiind tema cea mai des intalnita in Noul Testament. Credem ca Biserica este speranta lumii, prin care ea poate fi salvata. De asemenea numele Bisericii pe care il purtam indica tocmai aceasta nevoie de a aduce lumina in vietile intunecoase ale oamenilor. Asadar accentul viziunii va cadea pe Evanghelizare fara sa afecteze nici una din celelalte scopuri.

“Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa”. (Matei 5:14)

C.   Motoo-ul:

Vrem sa putem afirma viziunea Bisericii, printr-o fraza, care sa reflecte pe scurt viziunea si scopul Bisericii. Un astfel de motoo, este menit pentru o memorare mai simpla a aspectelor legate de lucrurile pe care fiecare membru se angajeaza sa le faca. Acest motoo, la fel ca si viziunea are la baza cele cinci scopuri ale Bisericii.

“Luminand imprejurimile, traind unitatea, adorandu-L pe Isus, studiind Adevarul, ajutand pe frati, luptam sa risipim intunericul”