Când anul nou intră pe fereastră…

Pentru cei mai mulți dintre oameni, această sărbătoare vine prea repede în viață. Prea repede pentru că după tot tumultul creat înainte de Crăciun, oamenii nu au suficient timp de odihnă și deja încep pregăririle pentru sărbătoarea Anului Nou. Dincolo de odihna trupului, oamenii încep în aceste zile aglomerate să neglijeze odihna sufletului, momentele de meditație la propria viață, momentele de deconectare de la toate problemele vieții, momentele în care se face o analiză a reușitelor și nereușitelor din anul ce a trecut și se stabilesc noi ținte și obiective pentru anul ce urmează.

Este interesant de observat că în Sfânta Scriptură al 2018-lea verset este cel din Exod 18:18 – „Te istovești singur și vei istovi și poporul acesta care este cu tine; căci lucrul este mai presus de puterile tale și nu-l vei putea face singur.” ! Un sfat înțelept primit de Moise de la socrul său Ietro; un sfat atât de util și astăzi când individualismul prinde contur din ce in ce mai mult în societate. Pat Summitt a afirmat: „Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obişnuiţi capabili de rezultate neobişnuite.” – și, în fond, afirmația ei este susținută de reușitele avute. Istoria susține ideea că oamenii împreună au reușit lucruri mari și este adevărat că putem avea rezultate notabile în educație, în diferite profesii dar dincolo de aceste lucruri, ce ar însemna o unitate pentru a arăta lumii cât de bun este Dumnezeu ? Ce ar însemna să înțelegem că împreună am putea să lucrăm mai eficient și că putem avea un impact în viața mai multor oameni ? Însuși Isus Hristos a spus „dacă doi se învoiesc să ceară un lucru…”, în altă împrejurare a trimis ucenicii doi câte doi în diferite orășele – Isus a încurajat ca oamenii să lucreze împreună în ceea ce privește lucrurile spirituale.

A recunoaște că puterile ne sunt limitate este un semn de înțelepciune. Fie ca în acest nou an să reușim lucruri memorabile atât pe plan personal cât mai ales pe plan spiritual, experimentând comunicarea cu oamenii și lucrul în echipă. Dumnezeu să fie bucuria și împlinirea ta în 2018 !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.